حسابرسی داخلی چیست؟
حسابرسی داخلی سیستم کنترلی است که مدیران سازمان و شرکتها را برای آگاهی از کیفیت هزینهها، عملیات مالی و همچنین وضعیت مالی شرکت و داراییهای آن یاری میدهد.
حسابرس داخلی بیشتر از آنکه جایگاه عملیاتی داشته باشد یک مشاور و همراه کسب و کار است در حقیقت این شاخه از حسابرسی، بخش نظارت مالی در شرکت است که فرایندهای مالی را در همه بخشها بهطور ریزبینانه بررسی میکند. حسابرسی داخلی را یک بخش بیطرف در شرکت میتواند با کمک اطلاعات بهدستآمده از فرمها و گزارشات مالی، راهکارهایی برای حل مشکلات یا بهبود وضعیت کلی سازمان ارائه دهد.
تفاوت حسابرسی داخلی و خارجی در چیست ؟
حسابرسی داخلی و خارجی از جنبه های مختلفی با هم تفاوت دارند .
اهداف حسابرسان داخلی و حسابرسان مستقل با هم متفاوت است
هدفهای تعیین شده برای حسابرسان داخلی و حسابرسان مستقل کاملا با هم متفاوت است . حسابرسان داخلی کلیه اسناد مالی و غیر مالی شرکت را به منظور پیگیری اهداف مالی و کشف انحرافات مالی مدیران بررسی می کنند در حالیکه حسابرسان مستقل فقط به بررسی صورت های مالی و اسناد مربوط به ان می پردازند تا بتوانند گزراشی در خصوص صحت عملکرد شرکتها در زمینه مالی ارائه دهند .
دو دلیل عمده برای وجود حسابرسی داخلی وجود دارد. اولاً ، برای برخی از سازمانها ، مقررات یا قانون حوزهای که در آن فعالیت میکنند مطالبه میشود. ثانیاً ، این بخشی از مدیریت ریسک سازمان است. این هدف با کاهش ضعف کنترل داخلی در سازمان ، خطر تقلب را کاهش میدهد
بخش ممیزی داخلی باید مستقل باشد و افرادی که این بخش را اداره میکنند باید از شرایط خاصی برخوردار باشند. در بعضی از کشورها ، اگر شرکتها بخواهند رئیس حسابرسی داخلی یا رئیس اداره حسابرسی داخلی را جذب کنند ، شرکتها باید تأییدیه را از یک ارگان یا مقام محلی خاص دریافت کنند. این امر برای اطمینان از مطابقت کیفیت این بخش با معیارها است. بهطور خلاصه ، هدف اصلی از انجام ممیزیهای داخلی کمک به سازمان برای ارزیابی و کنترل ریسکها با عینیت و استقلال خود با انجام کار کاملاً منظم و مستقل است.
در اینجا برای شما خلاصه ای از اهداف حسابرسی داخلی را آورده ایم شما میتوانید برای آشنایی بیشتر مقاله اهداف حسابرسی داخلی را مطالعه کنید:
۱- بررسی گردش مالی و حساب های بانکی شرکت
۲- شناسایی عملیات مالی و اطلاع از بودجه و کنترل آنها
۳- شناسایی و تجزیه و تحلیل لیست حقوق و دستمزد و جزئیات پرداخت آنها
۴- اطلاع از تنخواه و نظارت بر خریدهای داخلی، فاکتورها، هزینه ها و اسناد مربوط به خرید
۵- اطلاع از فرآیند انبارگردانی و ورود و خروج تمام کالاها و مواد
۶- ایجاد یک برنامه برای تمامی اقسام مختلف شرکت و ارزیابی آنها بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته
استاندارد های بین المللی حسابرسی داخلی
فایل قابل دانلود توسط انجمن حسابرسی داخلی ایران تنظیم گشته است برای دانلود میتوانید ( اینجا) کلیک کنید
سایت انجمن حسابرسی داخلی ایران
شما میتوانید برای دریافت و مشاوره حسابرسی داخلی با موسسه حساب برتر ارتباط برقرار کنید:
درخواست خدمات حساب برتر: